guldgruvan@toreboda.se
instagram - guldgruvantoreboda
facebook - guldgruvan

tel: 0506-18188

Du hittar oss i Gjutaren, Järnvägsgatan 6.

tisdag 9 januari 2018

Nystart!!!

Vi har tänkt väcka liv i vår blogg igen:)

Det var ett tag sedan vi skrev något på vår blogg, närmare 26/11 2015......jösses var tar tiden vägen?? 
Då var vi två pedagoger som arbetade 90% på förskola och 10% på Guldgruvan. Från augusti 2017 har detta ändrats till att vi nu båda arbetar heltid på Guldgruvan och vi ska bli ett kreativt resurscenter
mot förskola upp till åk 9 och håller på att starta upp vår verksamhet i en ny fantastisk lokal som har varit ett gammalt gjuteri. Vi kommer även ha öppet viss tid för allmänheten.

På centret kommer det finnas många olika uppbyggda lärmiljöer där besökare kan arbeta med matematik, naturvetenskap, teknik, bygg och konstruktion,  ljud, ljus, digitalisering, musik m.m. Mycket bygger på vårt återanvändningsmaterial ihop med annat material då arbetet för en hållbar framtid är en viktig grundsten i vårt arbete och vi är en del av kommunens arbete med hållbar utveckling. Vi är noga med att säkerställa att det material vi använder inte ska vara farligt/giftigt.
Guldgruvan kommer ha nära samarbete med skolorna och fungera som en resurs då klasserna kommer till centret och arbetar utifrån olika teman som de har i skolan eller i de färdiga lärmiljöer vi erbjuder. Barnen/eleverna kommer här erbjudas ett center där det blir mycket praktiskt tillägg mot vad de får i klassrummet - kreativitet, problemlösning, fantasi, kollegialt lärande, se att samma ”problem” kan lösas på olika sätt, möta ett innovativt material som inte står för rätt eller fel m.m. Det är viktigt att se att man lär sig och tar till sig kunskap på olika sätt och att försöka hitta olika vägar att gå så att fler elever klarar grundskolan med godkända betyg. Det är också en satsning som kommunen gör nu inför nya tilläggen kring digitalisering som skrivs in i läroplanerna för förskolan och grundskolan. 
Vi har nu flyttat från vår vind


Till ett gammalt upprenoverat Gjuteri...






Dessa fantastiska lokaler har vi nu börjat fylla med spännande mötesplatser...
















Fortsättning följer.....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar